Seniordating – Her er de bedste sider til dating for seniorer

Det er aldrig for sent at finde kærligheden – selv som lidt ældre – du skal bare oprette dig på en seniordating side.

Alle mennesker fortjener en partner de kan dele livet med, og det kan i dag lykkedes selv hvis du er +40 eller +50 år gammel.

Seniordating lyder voldsomt gammelt men betegner blot den ældre generations indtog på datingsider.

Der findes forskellige former for seniordating, disse inddeles oftest efter aldersgrupper og betegnes som senior 40+, senior 50+ og senior 60+.

Men spørgsmålet er så, hvilke seniordating sider der er de bedste?

Personligt foretrækker jeg 40plus.dk eller Senior.dk

Inden jeg dykker længere ned i hvilkde senior dating sider der er de bedste, så lister jeg 4 af de mest populære sites for senior-målgruppen.


senior

Brugernes rating: 9,8

45.027
48.791

 • Gratis oprettelse
 • Rolig atmosfære
 • ✅ 9 ud af 10 er tilfredse
 • Senior målgruppe

🏆Anbefalet🏆

Prøv det gratis


Brugernes rating: 9,8

209.324
175.476

 • Gratis oprettelse
 •  40+ år
 • ✅ Overskuelig side
 •  Dating for voksne


Brugernes rating: 9,7

107.561
109.777

 • Gratis oprettelse
 •  50+ år
 • ✅ God svarrate
 •  Hyggelige samtaler


match.com logo

Brugernes rating: 9,6

131.324
110.601

 • Gratis oprettelse
 • Flest danske brugere
 • ✅ 100% anonymt
 • ANBEFALET 🏆


 

Hvad kan du forvente af seniordating?

Det er ingen hemmelighed, at der er stor forskel på, hvordan de unge mennesker dater og hvordan seniorerne dater. De unge mennesker i dagens Danmark kender ikke til de mange besværligheder, der var ved at invitere en sød pige ud før Internettet kom til.

seniordating 40

Når man bliver ældre og mere moden, sker der en forskubning i ens behov for en livsledsager. Det handler ikke længere om at skulle føre slægten videre og krølle lagner. Det handler i højere grad om at finde en man kan bruge døgnets vågne timer sammen med og som deler ens interesser.

Når du opretter en dating profil, kan du forvente at finde ligestillede i din aldersgruppe. Der søger venskaber, kærlighed, tryghed og tillid. Nogle man kan snakke med om livets op- og nedture samt hygge omkring gode måltider, gåture og andet der er fælles interesser.

Seniordating handler om fællesskaber, venskaber og at finde en ny partner. Der kan give ny kærlighed og glæde i en hverdag, der er præget af rutiner, ensomhed og mangel på udendørs oplevelser med andre. Man kan være heldig at finde en ny kærlighed. Der kan fylde skoene ud fra en man har elsket i mange år og mistet grundet sygdom eller fordi man voksede i hver sin retning.

Fordele ved at forsøge seniordating

Mange mennesker kan være lidt bange for at komme ud af deres trygge skal og slå sig løs selvom de er kommer over en vis alder. Man skal dog ikke være bange for at møde nye mennesker og komme lidt ud af sin comfortzone.

seniordating 50

De største fordele ved seniordating er naturligvis at man lærer andre mennesker at kende, at man kommer ud af sit trygge hjem eller at man kan invitere andre hjem til bridge eller gode middage. Hyggen er noget, der kommer, når man er åben overfor nye mennesker, oplevelser og samtidig har sig selv med i det.

I Danmark har vi noget. Der ikke kan beskrives på nogle af de mange udenlandske sprog. Der findes i verden. Hygge er noget vi herhjemme kan tage for givet, da det altid er omkring os i løbet af vores liv. Men når alderen begynder at trykke og børn og børnebørn ikke længere kommer på ugentlige visitter, er bagsiden af denne hygge ofte ensomhed.

Denne ensomhed kan man gøre kål på ved at møde nye mennesker, udvide sine interesser og hobbies og bare føle, hvordan det er at tilhøre forskellige fællesskaber igen, uden at man bliver stemplet som ’den gamle’ eller ’alderspræsidenten’.

Sådan kommer du i gang med seniordating

Det første man skal gøre, når man overvejer at finde nye venner, fællesskaber eller kærlighed på internettet er naturligvis at vælge en datingside man finder brugbar. Der findes forskellige sammenligningssider, hvor man kan se det fulde omfang af ens muligheder når det kommer til seniordating.

online

De mest brugte websider til seniordating er disse;

Disse hjemmesider bruges af seniorer fra 40 år og opefter og kan inddeles i forskellige aldersgrupper. Det anbefales, at du selv sætter dig grundigt ind i. Hvad de forskellige datingsider tilbyder og derefter vælger en eller to af de hjemmesider. Der tiltaler dig mest.

Inden du for alvor går i gang med at oprette en profil og starte din søgen, bør du søge dybt i dig selv og finde ud af, hvad du egentlig søger efter. Lovningen om en ny forelskelse er noget. Der tiltaler mange seniorer. Dog er seniordating som tidligere nævnt meget mere end blot at finde en ny kæreste. Du kan derfor lade dine behov komme i første række og ikke tænke over. Hvad andre mener om dét at du søger efter nye bekendtskaber via senior dating.

5 gode råd til at lave en god dating profil

Når du har valgt den dating side, du mener er perfekt for dit nye senior datingeventyr. Skal du i gang med at lave en dating profil. I dette afsnit vil du blive introduceret til 5 nemme tips for at din datingprofil bliver gennemlæst fra ende til anden og ikke blot lagt til side.

dating profil

 • Tag et vellignende foto
  – Selvom alderen trykker og man burde være moden til at se forbi det ydre, er der mange der dømmer og bedømmer andre på deres udseende. Denne tendens ses også på hjemmesider for seniordating.

Gode Tips & Tricks

Du behøver naturligvis ikke tage et modelfoto eller gøre noget vildt opstyltet for at få andres opmærksomhed. Tag et vellignende foto af dig, der siger noget om, hvem du er som person. Kan du lide gåture så tag et billede af dig selv med naturen som baggrund.

 • Skriv en fængende profiltekst
 • Det næste andre ser når de går ind på din profil, er din profiltekst. Denne skal være fængende fra starten og give et kort resumé af din personlighed. Det anbefales at man ikke skriver en lang roman, da det er de færreste der gider læse en lang profiltekst. Desuden skal der også være noget at skrive og snakke om efterfølgende.
 • Vær ærlig og åben
 • Man må aldrig lyve eller pynte på sandheden når man opretter en datingprofil. Du skal tænke på, at du forhåbentlig skal mødes med nogle af de mennesker du kommer i kontakt med via seniordating, så nytter det ikke at de mødes med en, der har udgivet sig for at være en anden.
 • Nævn dine interesser
 • For at gøre det nemmere for dig selv og andre, at finde ud af om i klikker sammen, er det en god idé at liste nogle af sine yndlingsinteresser. Dette kan gøres meget kort og præcist i punkform. Nævn gerne ting såsom madlavning, gåture, oplevelser eller andet der passer til din personlighed.
 • Brug din humor
 • Der findes et gammelt ordsprog, der lyder at latter kan tilføje ekstra leveår. Humor er en af de vigtigste grundsten i menneskets personlighed og er ofte den mørtel, der binder nye mennesker sammen. Man kan klikke på mange måder, men med en fælles humor har man altid noget at snakke om og grine ad sammen.

Lav et hurtigt møde efter den første kontakt er skabt

Når man først har fået kontakt med andre, handler det om at komme ud af starthullerne så hurtigt som man føler sig klar til det. For langt de flestes vedkommende, handler seniordating om at komme udenfor hjemmets trygge mure og møde nye mennesker.

Hvis man bruger for meget tid på at skrive beskeder til hinanden, kan man risikere at man løber tør for samtaleemner. Derfor anbefales det at man sørger for at sætte et møde op i løbet af de første to uger således at man stadig kan have noget at starte samtalen med når man mødes.

Det er dog ikke alle seniorer, der bruger seniordating for at mødes med andre mennesker. Nogle kan bedre lide at finde nogle, der kan skrive lange beskeder eller snakke i telefonen uden at mødes. Dette er en god måde at komme i kommunikation med andre, hvis man af en eller anden grund er tvunget til at blive i hjemmet eller hvis man blot ikke har brug for andet end en af snakke med engang imellem.

Senior dating skal være sjovt og spændende

Man er aldrig for gammel til at møde nye mennesker og fortælle sin livshistorie og give ud af sine erfaringer. Det skal være sjovt at have en profil på en hjemmeside for seniordating. Som tidligere nævnt er humor en af de faktorer, der binder mennesker sammen på tværs af interessefelter, alder og bopæl.

seniordating dk

Man kan altid finde nye sjove og spændende mennesker at snakke med når man går ombord i senior dating miljøerne. På samme måde kan man få kontakt til nogle mennesker, der kan være med til at sætte liv og fut i ens hverdag med en masse nye oplevelser.

Der er ingen, der siger at man skal begynde at trave det ene museum rundt efter det andet, eller gøre nogle af de andre ting, der er mærket ud til at være noget som kun den ældre generation kan tage sig til. Man kan finde nye rejsekammerater og tage på en tur i Europa eller bare køre Danmark tyndt og opleve en masse kultur og seværdigheder.

Disse ting skal du passe på, når du starter på senior dating

Det første man skal passe på, er de mange datingservices, der opkræver store summer for at du kan oprette en profil for at komme i kontakt med andre mennesker. Der findes mange forskellige datingsider til seniorer, nogle af disse er gratis, hvorimod andre opkræver et månedligt beløb.

Man kan sagtens finde en datingside, der er brugervenlig for folk over 50 år og som stadig har god responstid mellem de forskellige brugere. Dog ses det ofte at de gratis hjemmesider har en del reklamer, der vises både på hjemmesiden og som også bliver sendt til ens e-mail adresse.

Man skal også passe på, at man ikke støder på de mange falske profiler, der florerer på de danske datingsider. Der findes mange mennesker. Der kun er ude på at udnytte andre for at skaffe sig adgang til private oplysninger for at kunne tilsnuske sig noget, der ikke er deres.

Man skal derfor passe på med at sende billeder til andre, der viser hvilke værdigenstande man har i hjemmet. Du må aldrig fortælle andre din adresse før du har mødtes med vedkommende og fået en idé om. Hvorvidt du kan stole på dette menneske eller ej.

Nogle mennesker tager det endda så vidt, at de opretter falske profiler for at lave voksenmobning og hænge ens billeder eller personlige beskeder florere på internettet til spot og spe for andre. Det er dog ikke alle mennesker, der er sådan og du kan sagtens forsøge dig med seniordating så længe du har kritiske øjne indtil et møde er etableret og overstået.

Seniordating er ikke kun for de ’gamle’

Hele konceptet omkring seniordating er en smule misforstået. Jo det handler om den ældre generation, der søger nye venner, bekendtskaber og kærlighed. Men faktisk bliver al dating over 40+ betegnet som seniordating.

Folk i fyrrene vil ikke kalde sig selv seniorer. Alder er bare et tal, og man er kun så gammel som man føler sig. Det er derfor muligt at finde en partner. Der er med på mere sjov og ballade end blot en gåtur langs stranden, når man besøger de hjemmesider. Der proklamerer sig selv som seniordating.

Man kan også bruge disse hjemmesider til at vælge den næste partner i sit liv. Det handler trods alt også om følelser og kærlighed. Mange modne kvinder ønsker en mand, der er lidt ældre end dem selv, men som stadig er kvik i pæren og fysisk aktiv.

Man behøver altså ikke at føle sig sat i en kasse og stemplet som gammel, bare fordi man benytter sig af seniordating sider. Hjemmesider som partnermedniveau.dk har f.eks. mange aldersgrupper med, dog er der adgangskrav for at sikre, at man kun får seriøse henvendelser og at folk har noget at byde på.

Myten om gamle ensomme kvinder kan afkræftes med det samme

Når man ser tilbage i tiden, er der mange historier fra dengang der fandtes kontaktannoncerne i landets aviser. Nutidens dating fungerer en del på samme måde, dog er der kommet et helt nyt aspekt. Nemlig at man kan sende billeder til hinanden og hurtigere kan komme i kontakt med andre.

Myten om at der kun fandtes gamle skøre kattedamer og skaldede halvfede mænd bag kontaktannoncerne kan du afkræftes med det samme du går ind på de forskellige profiler. Det er blevet mere moderne og socialt acceptabelt, at både mænd og kvinder går mere op i deres udseende. Hvorfor du sagtens kan finde en moden herre med en flot krop og en lækker tøjstil på nettet.

Samtidig går kvinderne meget mere op i mode, hårstil, makeup og skønhedsbehandlinger, end de gjorde for bare 20 år siden. Derfor findes der mange sexede sild på internettet i alle aldre. Der bare venter på at deres næste drømmeprins kommer og henter dem i sin hvide vogn.

Skellet mellem aldersgrupperne udviskes gradvist med seniordating

Det har længe været et tabu at man blandede de forskellige generationer i samtaler og oplevelser. Medmindre man var i familie. I dag finder mange unge trøst og råd hos generationen af 40+, ganske ligesom sidstnævnte generation finder livsglæde og spræl hos de unge.

De mange forskellige muligheder for dating og datingnicher gør det muligt at blande generationerne, således at de unge mennesker kan få voksenvenner, de kan drikke the og kaffe med, gå ture med eller blot hjælpe i det daglige.

Denne ordning gør det muligt at udviske nogle af de aldersmæssige skel. Der længere har huseret i samfundet, og som i mange år har været et tabubelagt emne. Langt de fleste mennesker kan mødes på tværs af alder, bopæl og levestil og samles om den gode kommunikation. De lange samtaler over en god middag eller mødes og nyde en film sammen i biografen.

Lad aldrig ordet ’dating’ skræmme dig væk fra at møde nye mennesker

Når man når en vis alder ændres betydningen af visse ord. Ligesom ordet senior vil ringe forkert i manges ører, vil ordet dating have samme effekt på en stor gruppe af befolkningen. Langt de fleste i aldersgruppen 40+ har oplevet deres livs store kærlighed. Derfor kan hele konceptet omkring ordet dating være noget, der bliver taget afstand fra.

seniordating 60

Det gode ved datingsider er, at man selv kan bestemme. Hvilken retning man ønsker at gå og i hvilket tempo. Hvis man blot er ude på at møde nye og spændende mennesker. Men endnu ikke er klar til at erstatte ens livs store kærlighed. Skal man blot være ærlig omkring dette.

Man vil stadig få svar på sine beskeder til andre. Og måske endda selv modtage mange beskeder fra andre. Der ikke ønsker at finde kærligheden, men som blot ønsker sig nye venner. Omvendt kan man også sagtens finde kærligheden på internettet på trods af at man tilhører gruppen af f.eks. 60+.

Det handler om at være ærlig overfor sig selv og andre. Så vil man altid kunne finde nogle mennesker, der passer ind i samme niche som en selv. Uanset om man så kalder det dating eller ej.

Du må aldrig stoppe med at lede efter dét der gør dig glad helt ind i sjælen. Ingen mennesker fortjener at sidde alene og ikke have nogen at snakke med. Start dit datingeventyr i dag! Tjek eventuelt vores indlæg om swinger dating eller sex chat.

Hvad syntes du om indlægget?

   Efterlad et svar

   Lovebuddy.dk - Sexlegetøj og dating