Bondage & SM Guide: Det bør du vide

Bondage defineres som et seksuelt spil, hvor den ene deltager underkaster sig part- nerens magt og kontrol ved at lade sig binde. Bondage indgår i rollespil og eksperimenterende kærlighedslege, men også i mere ekstreme sadomasochistiske forhold, hvor fastbindingen gør det muligt at påføre fysisk og/eller psykisk smerte.

Her finder du det bedste Bondage Sexlegetøj

Bondage guide Bondage & SM Guide: Det bør du vide 1 Bondage reb Bondage halsbånd Bondage knuder Bondage håndjern

Hvad er bondage egentligt?

Bondage kan foregå i soveværelset, hvor man eksempelvis fastgør sin partners hænder til sengegærdet for ubesværet at kunne gå på opdagelse på hans eller hendes krop. Eventuelt med brug af massageolie, sexlegetøj eller bind for øjnene. Men bondage kan også være langt mere outreret.

Japansk bondage nærmer sig mere sadomasochisme, selvom der er tale om smukke og sensuelle udtryksformer. Den japanske bondage er for brugerne en del af et timelangt forspil, hvorunder den, der udsættes for det, hejses op i luften og fremstår som et stykke kunst, som “kunstneren” kan betragte. Eftersom denne form for bindelege kan være direkte livsfarlige, vælger nogle at lade sig oplære til at udføre dem forsvarligt.

Generelt er der ved bondage tale om et tillidsforhold, hvor man både må kende hinandens grænser og være indforstået med spillereglerne. Redskaberne varierer lige fra håndjern og reb til tørklæder eller nylonstrømper. Fastspænding og seksuelle tilnærmelser uden accept er ikke bondage, men seksuelle overgreb, der kan resultere i fængselsstraf.

Under bondage bør man ikke binde hinanden om halsen, fordi det kan få fatale følger. Ligeledes må man sikre sig, at håndled og ankler ikke er bundet så stramt, at blodomløbet blokeres. Bindes der for stramt, risikerer man at rive nervetråde over, så der i flere måneder efter kan være gener af følelsesløshed. I en del forhold er det blevet almindeligt at bruge bindelegene som en måde at slippe kontrollen på og på skift være den aktive part. Har begge parter lyst til samtidig at glæde hinanden, kan det være svært at koncentrere sig fuldt ud om kun at tage imod. Er man bundet, er der ikke anden mulighed end at hengive sig til den andens kærtegn og opmærksomhed.

bundet med reb bondage

Bondage reb

Der har stor betydning, hvilket reb du vælger. Til bondage, som ikke skal gøre (særligt) ondt. Skal du bruge et blødt reb, der er cirka 8-10 mm tykt. Hvis det bliver tyndere, kommer det nemt til at stoppe blodomløbetbondage guide pirring bryst knob og knuder eller skære, og hvis det bliver tykkere, er det svært at styre, og blødheden forsvinder.

En blød og lækker rebtype er skøderebet, som bruges på sejlskibe og til klatring. Du får de bedste kvaliteter i en skibsproviant eller en sportsbutik med klatreudstyr, men du kan også få billigere typer i et godt byggemarked. Da du ikke skal holde et storsejl på plads med det. Er der ingen grund til at købe det dyreste.

Hvis du vil gøre rebet blødere og nemmere at arbejde med. Skal du trække den hårde kunststofkerne ud. Det er nemt, men husk, at rebet så mister sin styrke og for eksempel ikke må bruges til ophængning. Du kan også købe særlige bløde bomuldsreb i mange sexbutikker, men de er ofte uforskammet dyre.

Det mest brugte naturreb er hamperebet, som kan være lidt svært at finde, men en god sejlmager eller skibsproviant burde have det. Og så kan det selvfølgelig købes på nettet og i gode sexbutikker. Hamperebet er et forholdsvist blødt reb, som er nemt at arbejde med. Og som ikke glider rundt på kroppen. Der er dog stadig masser af “bid” i rebet, så det kan både kradse lidt og give mærker.

bondage reb knuder og knobI den mere rustikke ende findes reb af andre naturprodukter, i sær manillareb og sisal. De kradser som uld og sandpapir på én gang. Så der er gode muligheder for at tilføre bondagen flere elementer af straf. Begge dele kan købes i skibsprovianten eller hos Spejder Sport (tjikkerlikker!).

Især sisal kan ikke anbefales til andet end løs eller direkte symbolsk bondage, fordi det meget nemt river hul på huden. Det gode, gamle blå nylonreb er faktisk ikke så skidt endda, især ikke hvis det er godt slidt. Men vær opmærksom på, at selvom det ikke kradser som et naturreb. Så er det ikke nær så behageligt som blødt skødereb. Nogenlunde det samme gælder for flagliner, som desuden er i underkanten, hvad angår tykkelse.

Tynde og korte rebstykker har også deres berettigelse. De er nemlig nemme at bruge til samlinger og Små opstramninger, hvor tykkere reb kan være svære at få igennem eller slå knude på. I det hele taget kan det være en fordel med en blandet rebsamling. Med både korte stykker på mellem en og tre meter og nogle rigtigt lange på 10 meter eller måske endnu mere.

Mange af sejler- og naturrebene kan for øvrigt farves med tøjfarve, hvis du vil have styr på æstetikken. Og så kan de vaskes på et skåneprogram i vaskemaskinen, hvis de er blevet beskidte. Husk at bruge uld-vaskepulver til naturrebene, for ellers kan de blive stive.

 

SM – Sadist eller masochist (S ELLER M?)

masochistOrdet sadomasochisme er en sammentrækning af sadisme og masochisme. Det er dominans og underkastelse i ét og samme ord. Sort og hiid, nydelse og lidelse. top og bund, magt og afmagt. På en måde er det sexli’.ets ying-og yangtegn. Det er en udbredt opfattelse, at der er en smule SM i os alle.

I hvert fald har masser afbåde mænd og kvinder hede dromme om blive taget hårdt eller måske ligefrem voldtaget, mens andre fantaserer om prostitution. skrap opdragelse eller noget andet ydmygende. Nogle drommer om at udfore alt det slemme, andre om at blive udsat for det.

Og nogen bliver opstemte ved tanken om begge dele. Mange af dem, der dyrker SNI,m ener faktisk, at alle mennesker har begge sider i sig, både den dominerende og den underkastende, men at det oftest er den ene af siderne. Der kommer mest til udtryk. Selvom man i sine handlinger altså er enten sadist eller masochist. Så drømmer man i sine lyster og fantasier også om den modsatte rolle. Desuden er det slet ikke usædvanligt at skifte mellem at være Ser og NI’er, måske kun få gange i løbet af livet eller måske ganske tit. For nogen er afstanden mellem de to roller så kort, at de ofte skifter frem og tilbage imellem dem. I SNI-verdenenk alder man en person, som gor det, for en switch.

At kunne switche giver på den ene side en enorm mulighed for oplevelser og indsigt, men på den anden side kan det blive svært at finde sit eget ståsted.

 

Sadist

Sadist” —e t stygt ord, ikke? Nådesløse bødler, blodplettede videnskabsmænd og psykopatiske fængselsfanger korer på den indre nethinde, når man siger det. En ægte sadist hev benene af mariehøns som barn og tæver sin partner med knojern som voksen. Ikke sært, at det kræver et langt tillob at kunne sige: “Jeg er sadist” og lyde stolt af det samtidigt. Heldigvis er der forskel på den syge sadisme i forbryderarkivet og den kærlige, seksuelle sadisme. Og der findes tusindvis af søde mennesker, som bliver nogle slemme djævle i soveværelset. De er seksuelle sadister, men hverken gale eller farlige. I hverdagstale har man heldigvis opfundet en del knapt så uhyggelige betegnelser til dem, blandt andet S’ere, S-fyre, Spiger og dominerende. bondage reb

Det er en udbredt misforståelse, at det er S’eren, som bestemmer det hele. For en god, kærlig, respektfuld elsker vil selvfølgelig aldrig gøre noget, som partneren ikke kan lide. Heller ikke en læderklædt, piskesvingende S’er. Det er nemlig vigtigt af forstå, at S’eren kun er den ene side af en fælles lyst til at blande magt og sex. Og at han eller hun derfor altid opererer på en klar og tydelig tilladelse fra den underkastede masochist.

Set udefra ser det godt nok ud, som om S’eren bestemmer, og det føles også sådan for dem, der leger legen. Men egentligt gør de det i fællesskab, vel vidende at det kun er en leg, og den kun fungerer, så længe de er enige om indholdet og reglerne. Derfor giver det mere mening at se S’eren som en iscenesætter eller dynamo. Der midlertidigt har fået retten til at bestemme inden for en nøje afgrænset ramme. S’erens allervigtigste, nærmest hellige, opgave er at passe på sin underkastede.

Det gør han eller hun ved at kende sin partners fantasier, behov og grænser og aldrig svigte den viden. Dermed er det en udfordrende balancegang at have den seksuelle magt over et andet menneske. Man skal kunne være krævende og bestemmende, måske ligefrem fysisk eller psykisk hård, men alligevel skabe tryghed og sikkerhed. Og så skal man som en absolut selvfølgelighedm estre teknikkerne. Hvad enten man leger med blid bondage eller avanceret spanking.

 

Masochist 

Masochismen er på overfladen knapt så problematisk som sadisme, for som masochist gør man jo ikke andre ondt, og dermed virker den ikke helt så pervers og unormal. Men mange mandlige masochister har det alligevel svært, fordi kønsrollerne stadig dikterer os, at manden skal være stærk og bestemmende —og dermed kan en M-mand nemt føle sig forkert. Næsten det samme kan ske for M-kvinder, der ofte foler, at den ligestilling, som vi heldigvis har oplevet i vores samfund, ikke passer til en rolle som den seksuelt underkastede.

Det er en stor misforståelse, at alle, der tænder på at underkaste sig, er fysiske masochister. Faktisk er der masser af mennesker, som tænder på at lystre kommandoer og stå til rådighed seksuelt, men som ikke tænder på smerte overhovedet. Bare tænk på dem, som nyder at gå uden trusser under kjolen; det er både frækt og underdanigt, men helt uden smerte.

Blandt dem, som mest tænder på det psykiske spil, taler man ikke så meget om S eller M, men derimod om top eller bund for at illustrere, at her drejer det sig mest om positioner i et psykologisk hierarki. Nogle M’ere bryder sig ikke om selve den fysiske smerte. Men nyder alligevel hjælpeløsheden, frygten og ydmygelsen ved at bliver straffet med for eksempel en endefuld. Og så er der de modsatte, som tænder så meget på fysisk smerte, at de ikke kan undvære den i deres sexliv.

reb glider over krop bondage guideHvis du synes, at det lyder, som om der er et hav af muligheder og kombinationer. Så har du forstået pointen. Der er ingen facitliste, som afgør, hvilken slags man er, og slet ikke noget rigtigt og forkert. Men kun det enkelte menneskes lyst og fantasi.

Men hvorfor finder M’eren sig i det, når det begynder at gøre rigtigt ondt eller være virkeligt ydmygende? Hvordan kan de få sig selv til at fortsætte? Tjah, det kan være for at prøve sig selv af og se, hvor meget man kan give sig hen. Eller det kan være fascinationen af det frække spil, hvor man bliver tvunget til noget.

Hvad syntes du om indlægget?

Efterlad et svar

Lovebuddy.dk