Japansk bondage: Komplet guide til alt du bør vide

Hvis du er interesseret i japansk bondage, men ikke har noget idé om, hvad det handler om, så er du kommet til det helt rigtige sted.

I løbet af dette indlæg tager jeg dig i hånden og guider dig igennem:

  1. Historien omkring japansk bondage.
  2. De forskellige dele (elementer).
  3. Hvad du skal være opmærksom på.

 

Lad os dog lige få alle begreber og deslige på plads. Så har du et reference punkt:

Kinbaku → Stram bondage

Kinbaku-bi → Det smukke i stram bondage

Shibari → Smuk bondage

Nawashi → En reb-artist eller “binder”

Nogle personer forstår begreberne en smule forskelligt. Nogle forstår eksempelvis Kinbaku som en japansk bondage form der har seksuelle undertoner mens Shibari ikke har. Mens shibari egentligt blot på japansk betyder “en flot knude, et stykke kunst eller en gave” så henviser Kinbaku til naturen at binde – altså basalt set japansk bondage.

Men faktum er faktisk at japanske udøvere bruger termerne lidt mere løst end majoriteten af danske og vestlige udøvere som definerer det mere som førstnævnte.

Alt i alt altså lidt et forvirrende rod af begreber, som alt efter, hvem du snakker med betyder noget forskelligt for dem.

 

Typer af reb til japansk bondage

Der er primært to forskellige typer reb du kan bruge til at binde med. Enten syntetisk eller naturligt reb.

Begge har både fordele og ulemper. Det er også vigtigt at kigge på sådan noget som fleksibilitet, tekstur og farver når du skal vælge et god bondage reb til japansk bondage

Mange “bindere” vil oftest insistere på, at der kun findes et rigtigt type reb. Det er egentligt ikke så vigtigt, så længe det reb de bruger og mener er rigtigt er sikkert for dig at blive bundet med, eller selv at binde andre med.

Hvis du vil vide mere om bondage reb så læs det indlæg, jeg der har linket til.

Vil du i stedet forsøge dig med at købe et bondage reb kan det gøres via nedenstående lidt farverige grønne knap/link. Her har jeg linket til Sinfuls bondage reb kategori.

 

Det seksuelle og erotiske

japansk brystbondageBevæggrundende bag og årsagerne til at folk enten godt kan lide at blive bundet eller binde andre og altså deltage i bondage, herunder japansk bondage varierer meget.

Nogle elsker den følelse af hårdhed og det strame reb mod deres hud. De kan lide de vinkler, som føles både ubehagelige og behagelige på sammetid. Andre kan mere lide det kunstneriske perspektiv i bondage formen. Det kan være, at de værdsætter at omdanne mennesker til nøgne opbundne kunstværker.

Andre tænder måske omvendt på det, fordi det enten giver dem en følelse af at blive domineret eller at være dominerende og have kontrol over andre.

 

Knob og mønstre

Der findes både helt normale, og måske endda alment kendte bondage knob. Japansk bondage kan dog gå hen og blive ualmindeligt kompliceret. Nogle knuder og opbindinger tager timer at udføre.

Mange af navnene på disse opbindinger henviser ofte heller ikke til de direkte knuder, men i stedet til de stillinger personerne bliver bragt i.

 

At lære hvordan du gør

Det er muligt for dig, at lære japansk bondage selv. Hvertfald de helt basale knob.

Der er derudover også en masse youtube videoer, som du kan se, for at lære flere og mere komplicerede knob.

Hvis du har brug for at øve dig på en person, så er det vigtigt at du i starten ikke gør det alt for stramt. Undgå også, at forsøge at hæng personer op, som du muligvis har set professionelle gøre det.

Når du har styr på det basale, så kan du opsøge forskellige hold og undervisere i nogle af de større danske byer. Men vær lige opmærksom på, at sørge for at du får en legitim og proffessionel instruktør.

 

Designs – Kinbaku og Shibari

Der findes et hav af forskellige Kinbaku og Shibari designs.

Herunder kan du se et udvalg af de mange forskellige jeg har kunne finde på nettet i en række kollager:

kinbaku

Shibari

 

Hvad syntes du om indlægget?

Efterlad et svar

Lovebuddy.dk