Glas sexlegetøj – dildoer af glas, er det sikkert? Find svaret her

Af alle de materialer, som sexlegetøj kan være lavet af, og især dildoer, så er glas det materiale som gør folk mest nervøse. Det er et af de materialer, som der bliver allerflest spørgsmål til.

Det er også forståeligt nok. Risikoen for, at noget det knækker og splintre under bæltestedet er ikke særlig tryg. Det kan virkelig blive skarpt og farligt.

Så spørgsmålet er, om det overhoved er sikkert at bruge sexlegetøj og dildoer af glas?

 

 

Det gode

Ligesom medicinsk rustfrit stål, så er glas ikke et proøst materiale. Det betyder at det er enormt nemt både at sterilisere og rengøre – sammenlagt altså rigtig positivt for et materiale til dildoer og andet sexlegetøj.

glas dildo køb

Derudover kan glas godt være meget hårdt, og derved meget sikkert, hvis de altså er lavet rigtigt!

Det er nemlig hele humlen, sexlegetøj og glas dildoer kan være farlige, hvis de er produceret dårligt eller ukorrekt.

 

Lad os forstå glas først

Det du kigger ud gennem ruden på, når du tager en søndsags-tur i din Fiat 500 er ikke det samme glas der bruges til dildoer eller andet sexlegetøj.

Det er et helt andet glas-materiale og en helt anden produktionsmetode som bruges her.

For nemmest muligt at forstå netop de forskelle, så er det måske nemmest at vi lige vender de forskellige “typer” glas:

Natronkalk glas: Det er den mest almindelige glas type. Det kan findes i såvel vinduer som til drikke-glas og mamelade krukker. Samlet set udgør det faktisk 9/10 producerede glas enheder i dag i hele verdenen.

Borsilikat glas: Denne type glas er lavet til at kunne modstå kraftige temperatur påvirkninger og udsættelse for kraftige kemikalier. Det er særlig kendt for at blive brugt til glas i forskellige laboratorie produkter såsom petriskåle eller lignende.

… Og nu til produktionsmetoder:

Hærdet glas: Dette er en type glas som bliver fremstillet gennem en proces som hærder glasset. Det foregår men en række forskellige opvarmnings og nedkølings procedurer.

Tempereret glas: Denne type er selvom man ikke skulle tro det stærkere end hærdet. Oftest bliver disse to glasfremstillings procedurer også blandet sammen. De er ikke det samme. Tempereret er mere holdbart.

glasdildo i bad

Puha en omgang, jeg blev helt træt i hovedet, gaaaab.

 

Nu dog til nogle lidt mere interessante fakta for netop dit valg af en sikker glas dildo. For at vi kan forklare dig om det, så skal du dog lige lærer et sidste kedeligt begreb:

glas dildo splintrerStresset-glas/svagt glas: Det er en smule komplekst. Men pointen er, at der kan opstå punkter i glas unde rproduktionen som gør glasset mere sårbart overfor at knække. Lidt lignende når man skal skære en rude til. Så skærer man en lille rille med en diamantkniv langs der, hvor man ønsker at skære glasset til. Herefter banker man blidt på den overskyddende sider. Glasset knækker (som oftest) lige præcis der, hvor der er skået en lille rille med diamantkniven. Det er et stresset punkt på glasset og altså et svagt sted.

Grunden til, at jeg bruger til på at fortælle dig det, det er af den simple grund, at farver i glas tilføjer et sådan svagt punkt. Det er ikke alle metoder. Oftest vil du eksempelvis se farver på ydersiden, eller som liger det er dryppet på i knobber. Det er sikkert glas. Men har en glas dildo farver blandet ind i glasset. Så er det altså mere udsat for at knække, end hvis det ikke havde.

Det betyder altså ikke, at den nødvendigvis knækker eller er n dildo af svagt glas. Men chancen er større.

 

Hvilken type glas er det bedste til en dildo?

Først, skal man lige forstå, at den ene type ikke nødvendigvis pr. automatik er bedre end andre. I sidste ende kommer det helt an på, hvem der har lavet produktet og deres fremgangsmåder.

Kvaliteten og sikkerheden af en glas dildo kommer af håndværket ikke af den forsøgt anvendte metode. Hvis man laver noget dårligt, så er det lige meget, hvordan man har forsøgt at gøre eller hvilke materiale man har brugt.

Hvis vi alligevel skal rangere Typer og Metoder, så lad os antage at de er “godt lavet”. Så vil rangeringen i forhold til brud-sikkerhed se således ud:

  1. Godt lavet, hærdet borsilikat glas er det bedste
  2. Godt lavet, hærdet natronkalk glas
  3. Tempereret legetøj kan stadig være dårligt, hvis det er dårligt produceret, selvom det i teorien skulle være hårdere end hærdet.

 

Det skal du undgå

Du kan faktisk i dag, næsten ikke købe dårlige glas dildoer, så længe du sørger for at vælge en god og anerkendt forhandler. Nogle af dem vi anbefaler, og har fremskaffet rabatkoder til er: Winkwink, Sexshop, Belugi.

Selvom jeg advarede lidt mod farvet glas før, så er det meste farveglas mere end sikkert.

Det du dog skal være rigtig opmærksom på at styre udenom, er glas dildoer med påfarvet maling eller et lag. Især de ellers flotte metallignende dækninger har oftest nogle uhyggelige stoffer på produktions og ingrediensen.

 

Ting du kan holde øje med

Bare rolig, det er altså ikke så slemt, som det måske lyder, med en glas dildo.

Der er næsten ingen chance for at den knækker oppe i dag, selvom det kan. Selv billige modeller er stærke nok til at holde til de fleste seksuelle aktiviteter. Der er dog en række ting, som er gode at holde øje med.

Første ting

Lad være med at smide rundt med den. At tabe noget af dit sexlegetøj er aldrig sundt, men det er specielt farligt med noget lavet af glas. Selv dyre og godt lavede glas dildoer bør du kraftigt overveje at smide ud og bytte til nyt, hvis det har været ud for at blive tabt. Det samme gælder også, hvis du har slået en flig af på anden vis.

Det kan være du hører om producenter som tester deres produkter ved netop at tabe dem, men det sker under kontrollerede forhold, og de laver tests af glasset i dildoen efterfølgende.

Anden ting

Hold øje med svage punkter. De fleste glas dildoer som sælges i dag er bygget sådan, at de ikke har tynde eller svage punkter. Men det er en god idé at holde øje med, at den glas dildo du køber ikke har tynde områder. Disse er mere udsatte for at knække.

Tredje ting

Selvom glas kan opvarmes og nedkøles, så er det ikke altid en særligt god idé. Hvis du gerne vil eksperimentere med den type måder at bruge en dildo på, så køb i stedet en dildo af stål. De holder bedre til opvarmninger og nedkølinger.

Fjerde ting

Vi har allerede været en smule inde på det. Mange dildoer af glas kommet med smp knobber eller ekstra dele på. Det er tydeligt at se, at de er blevet “sat på” i en efterfølgende proces. Det er en rigtig god idé lige at stress teste dem med hånden inden brug. Hellere at du skærer dig selv i fingeren end under brug.

 

Hvordan kontrollerer du om din glasdildo er sikker selv?

Der er én rigtig god metode til at kontrollere om der er stress i din glasdildo, altså om den er mere udsat for at knække eller splintre.

Vær opmærksom på at følgende metode ikke er idiot-sikker. Det er ikke enten eller, men omvendt en god indikator på om din glasdildo er sikker eller ej.

NB: Denne metode virker kun på glas, der ikke er farvet.

Det du skal bruge er følgende: En computerskærm med en hvid baggrund. En polariseret linse. Det kan være et par 3D briller. Et mørkt rum.

Måden du gør det på: Du holder nu glasdildoen op foran skærmen og kigger på den gennem den polariserede linse (aka. dine 3D briller).

glas dildo test

Hvis du ser forskellige regnbuefarver eller brune mørke farver i glasset så betyder det, at det har været udsat for eller har stress inkorporeret.

Typisk vil alle glas dildoer med krumninger afgive disse farver, det betyder ikke at de er usikre at bruge. Som udgangspunkt burde lige dildoer ikke have det. Hvis du samtidig før har testet en dildo positiv (uden farvninger i testen), du taber den og den nu har farver, så er det en rigtig god indikator på, at du bør skifte den ud.

 

Opsummering

Det var det for denne gang. Du har formentligt stadig en række ubesvarede spørgsmål. Det er svært at komme omkring alt, og stadig fatte sig i korthed. Jeg har dog forsøgt bedst muligt at give mine bedste tips og tricks.

Har du nogle spørgsmål alligevel, så tøv ikke med at stille dem i kommentarfeltet. Vi besvarer dem hjertens gerne!

 

Hvad syntes du om indlægget?

Efterlad et svar

Lovebuddy.dk - Din vej til mere erotik