Netdating: De bedste sider i Danmark

Kigger man på dyreriget sker det hvert eneste år at de forskellige dyr finder sammen i par for at føre slægten videre. Nogle dyrearter finder sig en makker for livet og er lykkelige for at kunne mødes på ynglepladserne og gense hinanden.

Mennesker minder til dels om mange af verdens dyr når det kommer til kærlighed – langt de fleste har en drøm om at finde den eneste ene at leve resten af livet sammen med. Men hvad skal man gøre for at finde den rette? – Netdating er svaret!

En af de bedste dating netdatingsider er i min optik Match.com. Uden at være helt sikker, så tror jeg det er dem med flest danske singler online i en ca. 50/50 blanding af mænd og kvinder.

Hvor skal du starte og hvor skal du slutte når du prøver netdating?

I takt med at vores samfund har taget en teknologisk drejning i forhold til udvikling, er det blevet mere populært at bruge internettet til at finde sin eneste ene. Mange par mødes via internettet og aftaler derefter en date et sted i nærheden.

dating via mobil

Dette er meget forskelligt fra den måde vores forældre og bedsteforældre mødtes på, hvor internettet ikke fandtes og man derimod var afhængig af sit sociale netværk og fastnettelefonen for at møde nye mennesker og aftale stævnemøder.

Ønsker du for alvor at komme i gang med netdating kan du starte med at tjekke disse tre hjemmesider ud, der er nomineret som nogle af landets bedste;

Der findes naturligvis mange flere muligheder på de danske domæner, det handler for dig om at finde og vælge den datingservice som du får mest ud af. Nogle gange skal man forsøge flere steder før man endelig finder sin eneste ene.

Slutningen på ens datingforløb bør naturligvis ende med, at man finder den person som man forelsker sig i og hvor følelserne er gensidige. Derfra bør man afslutte sit online datingforløb, da man ikke bør date mere end én ad gangen, hvis man leder efter en fast kæreste.

Gode tips til at lave den perfekte profiltekst

Når du har udvalgt dig et eller flere datingsites for at starte din netdating periode, skal du naturligvis i gang med at lave en datingprofil så hurtigt som muligt. Dog skal man ikke forhaste sig med at lave sin datingprofil, da det er denne som andre vil bedømme dig ud fra.

Som regel vil du blive guidet igennem at lave din profil på den netdatingside du har valgt. Dog kommer her nogle flere små fif, tips og tricks til at lave den perfekte profil, der kan hjælpe dig med at fange andres interesse.

  • Vælg et godt profilbillede

Langt de fleste mennesker vil ikke indrømme, at det første de kigger efter er udseendet. Dog er det videnskabeligt bevist, at 80 % af det vi siger og udtrykker, sker gennem vores kropssprog. Et godt profilbillede afspejler hvem du er som person – derfor nytter det ikke at lave trutmund som kvinde, hvis ikke man vil stemples som en pige, der er lettere løs på tråden, snobbet eller dullet.

På samme måde bør man som fyr ikke vælge et profilbillede fra træningscenteret, hvis man kun er der en gang om måneden. Begge er eksempler på falsk reklame og noget som andre straks vil ligge mærke til og spørge ind til.

  • Skriv en fængende og ærlig profiltekst

Det næste du skal gøre er at skrive en profiltekst som giver dine nysgerrige kiggere en idé om, hvem du er som person. Dog skal du ikke skrive en hel roman, da der skal være plads til at man kan skrive eller snakke sammen bagefter uden at gentage de samme emner igen og igen.

udfyld datingprofil

En god profiltekst er på ca. 150-200 ord og beskriver kort din alder, byen du bor i, dit studie/arbejde, dine fritidsinteresser og eventuelt hvad du søger i forbindelse med netdating. Det er vigtig at være ærlig, da du skal fremstå som dig selv – vær ikke bange for at andre synes du er for meget eller for kedelig – den rette person vil læse hele din profiltekst.

  • Opfordr andre til at tage kontakt

På langt de fleste netdatingsider skal man betale et månedligt beløb for blandt andet at kunne se, hvem der har været inde og lure på ens profil. Dog kan man ikke vide, hvem af dem, der har kigget, der rent faktisk har læst ens profiltekst og måske følt en snert af interesse ved at have set dit profilbillede.

Det kan derfor være en god idé, at du i din profiltekst kommer med en lille fiks kommentar om at besøgende gerne må skrive hej, eller bare tage kontakt, hvis de synes du virker sød og interessant. Bliv dog ikke alt for skuffet, hvis din indbakke ikke proppes med beskeder fra starten, det skal nok komme.

  • Afslut med en kvik bemærkning

Når man går rigtig ombord på netdating skibet og det sejler fra havn, kan man opleve at få travlt. Måske foretager du en søgning for at se på så mange muligheder for kærlighed i dit nærområde  – dette giver oftest en lang række af profiler som du så klikker dig igennem én efter én.

Humor er noget som folk husker, derfor kan du med fordel afslutte din profiltekst med en sjov sætning, der siger noget om dig. Denne kvikke bemærkning kan kædes sammen med ovenstående punkt og f.eks. lyde ”Hvis du har læst min profiltekst og gerne vil vide mere, så skriv ’chokoladekiks’ i en besked til mig.”

Netdating er ikke kun for den unge målgruppe

Selvom man skal have en smule teknisk snilde for at kunne finde rundt i junglen af netdating, betyder det ikke, at det kun er de unge i tyverne, der kan bruge netdating. Selv de ’rigtige voksne’ i alderen 40+ kan også have brug for kærlighed, tryghed og varme i deres hverdag – derfor er der naturligvis også netdating muligheder for denne gruppe.

I løbet af de seneste par år, er der kommet mange datingvirksomheder på markedet for voksen dating, der desværre også kaldes seniordating. Man skal ikke lade sig skræmme af ordet ’senior’, da dette blot dækker over de mange forskellige nicher, der er fra 40+ – 70+.

seniordating

Det er ingen hemmelighed, at det kan være lidt sværere at komme i gang med netdating, hvis man har passeret the big 4-0. Man kan have mange tanker om at komme i gang med det der ’dating’, og have tanker om folk vil glo på en ’gammel hejre’, en ’skaldet tosse’ eller andre labels som man sætter på sig selv når alderen begynder at trykke.

Dog skal man tænke på, at kærligheden findes i mange tusindvis af afskygninger – alle mennesker tænder på noget forskelligt, hvorfor der også er en derude der vil tænde på dig og være interesseret i at finde ud af, hvem du er som person.

Der er også plads til seniorerne når det kommer til netdating

Har man rundet 40-års alderen, men stadig ønsker at komme ud og møde andre mennesker, udvide sit netværk, eller endda at finde sin eneste ene er der også plads til dig i netdating universet. Det handler bare om at finde den rette niche som man passer ind i.

Det er aldrig for sent at finde kærligheden. Nogle gange er livet uretfærdigt og man ender med at vokse fra den person som man troede, at man skulle leve resten af livet med. Måske ændres et gammelt og stabilt forhold når det sidste barn flyver fra reden, eller også er man så uheldig at ens store kærlighed rives væk fra én grundet stress, sygdom eller dødsfald.

Dog skal man aldrig forsøge at glemme kærligheden – mange mennesker tror på, at der venter mere end én stor kærlighed derude. Netdating er blot en måde, hvorpå man kan lade skæbnen tage de drej og sving som den skal for at man kan finde lykken på ny.

Når kontakten er skabt – hvad er så næste skridt i netdating?

Der er ikke noget endeligt svar på, hvor lang tid der går, før du har fundet en potentiel kæreste via netdating. For nogle tager det kun nogle få dage før der er skabt kontakt til en sød og interessant person, for andre tager det uger eller endda måneder før man finder én man klikker godt sammen med.

livets kærlighed

Når den første kontakt er skabt og man har fået skrevet nogle beskeder sammen, skal man til at overveje det næste skridt. Ideen bag netdating er naturligvis ikke, at du og din mulige næste partner skal sidde foran hver jeres skærm og skrive den ene roman efter den anden til hinanden.

Det handler om at mødes for at se om kemien virkelig er til stede i det virkelige liv. Det kan være en svær beslutning at finde ud af, hvornår man skal tage dette skridt, da alle mennesker er forskellige på dette punkt.

Du og din kommende date bør i samarbejde finde ud af, hvornår det passer jer begge at aftale et første møde. Tag temperaturen på hinandens meninger, holdninger og eventuelle små blomstrende følelser før i beslutter jer for en endelig dato.

Første date – hvor, hvornår og hvad?!

Med netdating kan det nogle gange være problematisk at skulle aftale den første date. Hvis man bor i forskellige dele af landet, er det en god idé at mødes et sted i midten som begge kender til. Dette skyldes at man ikke ønsker, at den ene har en såkaldt ’hjemmebanefordel’ og derfor vil kunne fremstå mere afslappet end den anden – dette kan give en trykket stemning.

Når I aftaler den første date kommer her nogle tips til, at den kan blive så vellykket som muligt.

1. Vælg en aktivitet

Det første man bør gøre, er naturligvis at finde en aktivitet, hvor begge parter kan føle sig trygge og sig selv. Dette kan være alt fra en gåtur i en park, en frokost på en café eller en oplevelse man kan dele sammen.

Her handler det om at vælge noget, der virkelig betyder noget for jer begge og som i derfor kan føle jer trygge i. Vælger I at aftale et møde, der har omdrejningspunkt om en ny fælles oplevelse, kan I opleve en følelse af sammenhæng ved begge to at være lidt på udebane og derved kunne grine af jeres fælles småfejl ved f.eks. en bowlingtur eller en gokartkørsel.

2. Aftal tid og sted

Når først man har valgt en aktivitet er det nemmere at aftale tid og sted for ens date. Hvis man vælger et café besøg eller en tur i bowlinghallen siger det jo sig selv, at man må finde en dato, hvor begge er ledige og at man kan mødes i det tidsrum, hvor det pågældende sted har åbent.

Sørg for at placere jeres date på en dato, hvor ingen af jer har andre planer. Dette kan hurtigt blive lidt kikset, hvis den ene hele tiden skal holde øje med sit ur for at kunne nå videre til en familiemiddag, sportsaktiviteter eller andet.

online dating

Ved at holde dagen fri, giver det også mulighed for at en frokostaftale kan udvikle sig til en heldagsforestilling, hvor også aftensmad er inkluderet – netop fordi man har tid til at lære hinanden at kende.

3. Aftal på forhånd hvem der betaler hvad

Vælger man at tage på date et sted, hvor det kræves at der skal betales for indgang, drikkevarer eller mad, bør man på forhånd have aftalt, hvem der betaler hvad. Før i tiden var det normen, at det altid var fyren, eller manden, der skulle betale for en date, men i dette moderne samfund er rollefordelingen blevet ændret således at mange kvinder nu hellere vil betale for sig selv.

Fordelen ved f.eks. at betale hver for sig er naturligvis, at man ikke føler, at man skylder den anden noget. Hvilket kan være en virkelig stor fordel, hvis det viser sig at kemien ikke er hvad man håbede på.

Der er ikke noget mere kikset på en date end at man møder op og forventer, at den anden betaler for gildet.

Hold netdating på et niveau, hvor dine personlige grænser ikke overskrides

Den første regel omkring netdating er at være sig selv. Den anden regel er at man ikke skal udlevere personlige oplysninger, der kan bruges imod én. Du bør derfor aldrig give din e-mail adresse, telefonnummer eller fulde navn til en person du ikke har mødt.

I disse tider kan man sagtens kommunikere på f.eks. snapchat indtil man har mødtes første gang, dette bør dog kun bruges, hvis ikke man kan nøjes med at bruge datingsiden som medie for ens kommunikation. Du bør ligeledes aldrig give din adresse ud til nogen du ikke har mødt, ej heller bør du tage et billede af dig selv foran dit store hightech tv- og anlægssystem og sende til vedkommende, da du reelt set ikke ved, hvilken type du skriver med før I har mødtes.

glad par

Det anbefales ligeledes, at man ikke mødes på en privat adresse på den første sex date. Dette er der flere grunde til. For det første giver du ved dette et indblik i en del af dine personlige oplysninger, ved at skulle give navn, adresse og kørselsvejledning ud til en, for dig, fremmed person.

Derudover kan det være virkelig akavet at mødes første gang i den ene persons hjem, da man som gæst altid vil føle sig lidt usikker og utryg på, hvilke sociale regler, der gælder i denne situation. Derudover vil du som indbydende part i denne situation sende et signal om at ting såsom overnatning og sex er tilladt.

Lad ikke dine fordomme og frygt for netdating forhindre dig i at finde den eneste ene

Det kan virke som en skræmmende rejse at skulle begive sig ud i den store verden af netdating. På trods af de mange advarsler om uddeling af personlige oplysninger, falske profiler og meget andet, findes der også en stor gruppe af reelle mennesker, der ligesom dig blot ønsker at finde den eneste ene.

Netdating er stadig noget forholdsvist nyt på markedet for singler, der higer efter tryghed, omsorg og kærlighed. Der findes mange forskellige facetter, som man skal forholde sig til og tage stilling til. Så længe man har en idé om, hvad ens egne behov er og hvor ens personlige grænser går, er man godt stillet til at skulle tage kampen op.

Netdating handler ikke kun om kærlighed, det handler i dén grad også om fællesskaber og venskaber. Hvis de første ti personer du skriver med ikke har potentialet til at blive din næste kæreste, har de måske potentialet til at blive nye venner. Venner som du kan snakke med om hele dit nye datingeventyr på nettet.

For nogle er det et tabu at skulle snakke om, at man leder efter kærligheden på internettet. Dog er det blevet en normalitet, at langt de fleste par finder hinanden ved hjælp af netdating. Man hører tit historier, hvor folk fra samme by, der måske ikke bruger nattelivet så meget, har fundet hinanden via netdating.

Den rette person er klar til dig ude i verden – begynd at lede i cyperspace.

Hvad syntes du om indlægget?

      Efterlad et svar

      Lovebuddy.dk - Sexlegetøj og dating