Lær at finde det kvindelige G-punkt

Der er ingen tvivl om, at du har hørt om det sagnomspundne G-punkt. At kalde det sagnomspundet er næppe hverken misvisende eller nogen overdrivelse, for gennem tiden har G-punktet været genstand for megen omtale og ikke mindst undren. Nogle har måske endda fra tid til anden overvejet, om det overhovedet findes eller simpelthen bare er en myte.

Men det findes altså, G-punktet. Faktisk findes det både hos kvinder og mænd. Men i denne omgang er det kvinders G-punkt, det skal handle om. Så kunne du tænke dig at vide mere om, hvad G-punktet egentlig er, hvordan man finder det og stimulerer det, skal du læse med her. Guiden er både til partnere, men også til kvinder selv, som endnu ikke har været i stand til at lokalisere deres eget G-punkt.

Hvad er G-punktet?

Som nævnt er denne guide både tiltænkt partnere, der gerne vil lære at finde og stimulere deres kvindelige partners G-punkt, men den er også til kvinder, der gerne vil lære at finde deres eget G-punkt. Sagen er nemlig den, at kvinder ikke ved, hvordan de skal finde deres eget G-punkt, eller hvor de skal lede. Det er en skam, dels fordi det i alle tilfælde er en fordel at kende sin egen krop, og dels fordi det at vide, hvordan man finder og stimulerer sit G-punkt, kan give anledning til stor seksuel nydelse.

Ved du ikke, hvordan du finder dit eget G-punkt, eller har du ingen anelse om, hvordan du skal finde din partners, er det dog ikke noget at skamme sig over. G-punktet er nemlig rigtig svære at finde, og så kan det i mange tilfælde virke overflødigt at gå på jagt efter det godt gemte G-punkt, når nu klitoris er både nemt at finde og at nå. Men de kvinder, som har været i stand til at finde deres G-punkt, eller som har haft en partner, der har formået at finde og stimulere det, vil kunne bevidne at det bestemt er arbejdet værd. G-punktet er nemlig et særligt punkt, der – når det bliver stimuleret rigtigt – kan give stor nydelse.

Men hvad er G-punktet egentlig?

Faktisk er det sagnomspundne G-punkt mærkeligt nok slet ikke punkt. Der er altså ikke tale om et bestemt punkt, som man kan lære, hvor sidder og derefter altid kan regne med at kunne finde på samme måde. Når man snakker om G-punktet, snakker man i virkeligheden om et bestemt område i underlivet omkring clitoris og urinrøret, som kan fremkalde den store nydelse, når det bliver stimuleret rigtigt.

Årsagen til, at G-punktet kan give så stor nydelse, når det bliver stimuleret skal findes i nerveenderne. Der sidder nemlig særligt mange sensitive nerveender lige netop i det specifikke område. Eksperter mener ikke, at det er tale om et singulært organ, men at sensitiviteten snarere er forbundet til en stimulation af den kvindelige prostata, til området omkring urinrøret og den indre klitoris. På billedet nedenfor, er det område, der kaldes G-punktet markedet med nummer 6. Det er dog vigtigt at være bevidst om, at lokationen af G-punktet varierer fra kvinde til kvinde, og nedenstående illustration er således blot vejledende.

Guide

Den orgasme stimulation af G-punktet kan føre til, er relateret til den, der resulterer fra stimulation af klitoris, men de to typer af orgasmer kan godt føles forskelligt. Nogle kvinder beskriver, hvordan G-punktsorgasmer fremkalder en følelse af, at musklerne i bækkenbunden aktiveres på en særlig vis, som skulle de skubbe noget ned eller ud af underlivet modsat den udspilende fornemmelse, klitorisorgasmer ofte skaber. Undersøgelser viser endda, at hjernen bruger forskellige regioner til at fremkalde hver af de to følelser. Det finder sted via fire forskellige nervebaner, der innerverer klitoris, vagina og livmoderhalsen.

Sådan finder du G-punktet

Nu ved du, hvad G-punktet er, og hvordan det fungerer, og hvor det som udgangspunkt sidder. Men du ved også, at det er lokaliseret forskelligt fra kvinde til kvinde, så hvordan finder man det egentlig på sig selv eller sin partner?

Skal du finde din partners G-punkt kræver det samarbejde og kommunikation. G-punktet bliver meget svært at finde, hvis du har til hensigt blot selv at gå på opdagelse uden at kommunikere med din partner om det. Den bedste måde at finde G-punktet på er således at arbejde sammen med din partner og prøve forskellige metoder til at finde det.

Først og fremmest er det vigtigt at vide, at G-punktet er nemmest at finde hos en kvinde, der er seksuelt opstemt. Hvis du vil finde din kvindelige partners G-punkt, må du altså først tænde hende. Det kan blandt andet gøres gennem en god gang forspil af den ene eller den anden art. Her på siden kan du også finde gode råd og guides til det, hvis du har brug for det. Som udgangspunkt burde det dog ikke ligefrem være et kontroversielt budskab, at din partner helst skal være tændt, inden du kaster dig ud i at have sex med hende.

Har du fået din partner i det rette humør, og er det blevet tid til at gå på jagt efter G-punktet, kan din partner lægge sig på ryggen. Herfra kan du føre en finger ind i hendes vagina og lokalisere området. Det sidder almindeligvis cirka fem centimeter inde i vagina. Som du kan se på illustrationen ovenfor sidder det på den forreste væg, så skal du stimulere G-punktet, mens hun ligger på ryggen, skal du altså skubbe opad med din finger. Det kan hjælpe at tænke på, at man prøver at ramme hendes navle indefra.

Så hvordan ved man, at man har fundet det? Man kan faktisk mærke G-punktet ved, at teksturen og hårdheden på punktet er anderledes fra området omkring det. Mens området omkring G-punktet som regel føles glat og blødt, har G-punktet mere tekstur og føles lidt hårdere. Er du i tvivl, kan du selvfølgelig også forhøre dig hos din partner – det er her, kommunikationen kommer ind i billedet. Til tider ved kvinder som nævnt ikke selv, hvor deres G-punkt sidder og har måske ikke selv haft succes med at lokaliserer det, hvilket naturligvis kan gøre det svært at guide en anden til at finde det. Alligevel vil din partner måske være i stand til at fortælle, om noget føles særligt godt, hvilket kunne tyde på, at du har fundet frem til det rigtige punkt.

Har du fundet frem til det rigtige punkt i din partners vagina, er det vigtigt at være bevidst om, at du ikke har direkte kontakt med G-punktet. G-punktet sidder nemlig ikke inde i selve vagina, men bag vaginavæggen op mod maven. Du kan derfor mærke G-punkter gennem vagina, men ikke mærke G-punktet direkte. Det kan altså blandt andet gøres ved at presse din finger op mod din partners mave og finde et punkt, der er hårdere og har mere tekstur end det området omkring det.

Har du ikke før haft succes med at finde G-punktet, kan det være en rigtig god idé at bruge denne teknik, hvor du føler dig frem med din finger – både hvis du gerne vil finde dit eget G-punkt, og hvis du vil finde din partners. Når først du er blevet mere bekendt med G-punktet og området omkring det ved at føle dig frem, bliver det nemmere også at finde det i fremtiden under sex. Husk dog, at G-punktet sidder forskellige steder hos forskellige kvinder, hvorfor du ikke blot kan regne med, at du fuldt ud behersker kunsten, fordi du har fundet frem til G-punktet hos en enkelte kvinde. Det kan være nødvendigt at starte forfra, hvis du skifter partner.

Har du stadig svært ved at finde G-punktet? Så kan du prøve at krølle to fingre ind i vagina og presse dem op mod den forreste væg i en rytmisk bevægelse. Tænk på rytmes på et urs viser. Du kan også på samme måde krølle to fingre in i vagina og lave en ”kom her” bevægelse med dem, hvor du trækker den yderste del af fingrene ned ad. Disse teknikker kan ikke alene hjælpe dig til at lokalisere G-punktet, men også til at stimulere det. Husk altid at spørge din partner, om hun er komfortabel, og om du arbejder for hårdt eller blødt med fingrene. G-punktet er et sensitivt spot, så det er ikke nødvendigt at gå hårdhændet frem. Små, fintfølende bevægelser burde være nok – både til at finde G-punktet og til at stimulere det.

Sådan stimulerer du G-punktet

Har du endelig fundet frem til G-punktet, er det selvfølgelig vigtigt at vide, hvordan du bruger denne nye information. Der er generelt set en række ”dos and don’ts”, som er en god idé at følge.

Step nummer et er naturligvis at sikre sig, at din partner er komfortabel med det, du foretager dig. Antag ikke bare, at hun ønsker at få sit G-punkt stimuleret, men sørg for at kommunikere om det, inden du kaster dig ud i det. For nogle mennesker kan stimulering af G-punktet fremkalde en følelse af at skulle tisse, hvilket kan være ukomfortabelt og måske gøre, at hun ikke har lyst til at få sit G-punkt stimuleret. Der kan også være andre årsager til, at hun ikke ønsker det. Spørg derfor først, og husk altid at kommunikere med din partner om de ting, I foretager jer i sengen – det gælder også for andre ting en stimulation af G-punktet.

Vær også sikker på, at du ikke gør noget, der gør ondt på din partner, eller som potentielt kunne gøre det. Husk eksempelvis at klippe neglene på dine hænder og gå i det hele taget forsigtigt frem. Det kvindelige underliv er sensitivt, og især området omkring G-punktet og G-punktet selv er meget følsomt. Gå derfor ikke for voldsomt frem. Ud over at spørge din partner, om hun er interesseret i at få stimuleret sit G-punkt, inden du går i gang, er det desuden vigtigt at kommunikere med hende undervejs. Spørg, om noget gør ondt eller føles ubehageligt. Kommunikationen er også til din hjælp, idet hun kan fortælle dig, hvornår noget føles godt. Det kan gøre det nemmere for dig at lokalisere G-punktet og stimulere det rigtigt.

Husk også at sørge for, at din partner er i den rette stemning, inden I går i gang. Som nævnt er det nemmere at lokalisere G-punktet, når en kvinde er tændt. Derfor er det også nemmere at stimulere det, når hun er i det rette humør. Når en kvinde bliver tændt, hæver området ved G-punktet nemlig og bliver således mere prominent. For mange kvinders vedkommende er det også først, når de er rigtigt tændt, at det overhovedet føles godt at få G-punktet stimuleret. Vil du gå på jagt efter G-punktet, og ønsker du at stimulere det, bør du derfor sikre dig, at hun er tændt og i den rette stemning, inden du giver dig i kast. Det kan som nævnt blandt andet gøres ved hjælp af forspil. Er humøret det rette, kan lidt glidecreme også være en stor hjælp.

Hvis stimulationen af G-punktet ikke lykkes i første omgang, eller din partner ikke rigtig nyder det, kan det være værd at prøve igen om et par uger. Kvinders følelser af nydelse kan nemlig ændre sig afhængigt af hendes menstruationscyklus. Giver det hende ikke nydelse nu at få G-punktet stimuleret, kan det derfor være, at det gør det på et andet tidspunkt i hendes cyklus. Giv ikke op, hvis ikke det lykkes første gang, men bliv ved med at prøve jer frem, hvis I ønsker det – øvelse gør mester.

Sexstillinger til stimulering af G-punktet

Ovenfor har vi gennemgået de forskellige måder, man kan nå og stimulere G-punktet på med fingrene. Som tidligere nævnt kan det være et godt sted at starte, hvis man ønsker at blive klogere på sin egen eller sin partners krop og ønsker nemmere at kunne finde frem til G-punktet. Men der findes også andre måder at stimulere G-punktet på, hvor den mandlige partner også mere direkte kan tage del i glæderne. Der findes nemlig en række sexstillinger, der i særligt høj grad er velegnede til at ramme og stimulere G-punktet. I det nedenstående gennemgår vi nogle af dem. Hver opmærksom på, at G-punktet sidder forskelligt hos forskellige kvinder, og det derfor ikke vil være alle stillinger, der fungerer lige godt for alle. Dette er derfor som udgangspunkt vejledende eller til inspiration, men prøv jer også frem og se, hvad der virker for lige netop jer.

Mange kvinder finder, at de bedst kan mærke stimulation af G-punktet, når de er på toppen. Det skyldes, at de på denne måde kan justere kroppens vinkel og måden, manden rammer deres indre på og tilpasse det til deres specifikke behov. Når kvinden er på toppen, giver det hende mere frihed til at bevæge sig og holde stillingen, når hun kan mærke hendes G-punkt blive stimuleret.

Prøv omvendt cowgirl – det vil sige, hvor kvinden er på toppen og vender ryggen til partnerens ansigt. Lad kvindens ben være bøjede, så presset mod maven øges. Dette kan også medvirke til stimulation af G-punktet.

 

Omvendt cowgirl

 De fleste stillinger, der giver mulighed for en dybere penetration, der er rettet mod kroppens front, fungerer godt. Også positioner, der skubber bækkenet opad kan være gode. Det kan fungere godt at placere nogle puder under kvindens hofter for løfte hendes bækken og fremme denne effekt.

God stilling

Når man har sex, og målet er G-punktsstimulation, er det vigtigt at huske, at det ikke vil lede til orgasme 100% af gangene. Det er vigtigt at vide, at mange – faktisk hele 80% – af kvinder ikke kan opnå orgasme ved vaginal penetration alene. Det betyder dog ikke, at stimulation af G-punktet ikke kan føles godt, men blot at det ikke nødvendigvis fører til orgasme. Kan din partner ikke opnå orgasme alene ved penetration, kan du inkorporere ekstern stimulation af klitoris også.

G-punkt venligt sexlegetøj

Har du endnu ikke haft succes med at lokalisere G-punktet, kan det være en idé at prøve sexlegetøj. Der findes meget forskelligt sexlegetøj, som er skabt særligt til stimulation af G-punktet. Har du formået at finde det magiske punkt, og er din partner vild med følelsen, det giver, kan det også være et godt argument for at besøge en forhandler af sexlegetøj. Det legetøj, der er skabt til at stimulere G-punktet har typisk en kurvet form med en form for boble på enden, som skal sikre stimulationen af hele området.

Er du på udkig efter legetøj, der kan stimulere G-punktet, kan vi eksempelvis anbefale de nedenstående fra sinful.dk:

LELO Liv 2 G-punkts Vibrator

LELO Liv 2 G-punkts Vibrator - TESTVINDER

Tjek prisen her

Lovense Lush App-Styret G-punkts Vibrator

Lovense Lush App-Styret G-Punkts Vibrator

Tjek prisen her

Baseks Power Play G-punkts Vibrator

Baseks Power Play G-Punkts Vibrator

Tjek prisen her

Velve Gaia Luksus G-Punkts Vibrator Opladelig

Velve Gaia Luksus G-Punkts Vibrator Opladelig

Tjek prisen her

Fun Factory Delight G-punkts Vibrator Opladelig

Fun Factory Delight G-punkts Vibrator Opladelig - PRISVINDER

Tjek prisen her

De ovenstående eksempler er alle forskellige og gode bud på sexlegetøj, som kan fremme stimulation af G-punktet. Som du kan se, hvis du klikker på de forskellige links, ser de meget forskellige ud. Det er således ikke alt, der fungerer for alle, men det kan være en god idé at prøve sig frem. Her på siden har vi også nogle andre guides til sexlegetøj til stimulation af G-punktet. Tjek eksempelvis denne guide til G-punkts dildoer eller denne til G-punkts vibratorer.

Hvad syntes du om indlægget?

Efterlad et svar

Lovebuddy.dk