Brevkasse: Hvordan sætter man et kondom på? – Sådan gør du

Markedet for kondomer er kæmpestort og har man været nede på det lokale apotek eller i en sexshop, vil man med garanti have oplevet, hvor mange forskellige modeller der findes. Kondomet er nemlig det mest benyttede præventionsmiddel til mænd, og samtidigt et af de eneste. Derfor findes det i et hav af forskellige udgaver, der har en specifik størrelse, farve, smag eller f.eks. i et design der øger følelsen under penetration, som kondomer med riller og knopper.

Men kondomer er ikke altid lige nemme at have at gøre med. Alle mænd har på et eller andet tidspunkt haft problemer med deres kondom, der kan have en tendens til at være besværlig både før og under sex. Det er helt normalt – og heldigvis er der gode råd for, hvordan man bedst muligt kan påføre sit kondom, så det føles behageligt og vigtigst af alt, at det funger som prævention.

Trin for trin – Sådan påføres et kondom korrekt

  1. Inden man går i gang med at sætte sit kondom på, er det vigtigt at penis er erigeret tilstand. Derfor anbefaler vi altid, at et samleje starter med et godt forspil, hvor i sammen varmer op i længere tid. Jo større lyst man opnår, jo mere erigeret vil penis også blive og derfor vil det også være nemmere at påføre kondomet når i går i gang med akten.
  2. Nu skal pakken med kondomet pakkes op. Riv forsigtigt i kanten pakken, og undgå at komme til at rive i kondomet. Det kan nemlig beskadige det inden brug, så der f.eks. går hul i det – og man vil få brug for et nyt kondom.
  3. Undersøg nu hvilken vej kondomet skal vendes. I enden af et kondom, der hvor hovedet af penis skal sidde, er der typisk en lille luftlomme. Denne er til for at kunne tage imod ens udløsning, når man opnår orgasme og derfor er det meget at kondomet vender korrekt.
  4. Rul nu kondomet ned over hele penis, så det går helt til roden. Hvis ikke dit kondom kan gå langt nok ned, er det for småt og man bør anskaffe sig en større udgave, for at det funger korrekt som præventionsmiddel.
  5. Man kan med fordel gøre brug af en god vandbaseret glidecreme, inden man går i gang. Sex med et kondom føles anderledes, og derfor kan glidecreme løfte nydelsen en hel del for begge parter.

Husk desuden at man med fordel også kan gøre brug af et kondom når man benytter sig af sexlegetøj. Sexlegetøj er typisk lavet af plast, og det kan derfor være en rigtig god ide at påføre på et sexlegetøj som en dildo. Således er man 100% sikker på at onani eller samleje med sit sexlegetøj, er hygiejnisk.

Hvilket kondom bør man vælge?

Det kan være svært at vælge, når man bliver mødt af et stort udvalg af kondomer, uanset om det er i en fysisk butik, eller på nettet. Men det er en rigtig god ide at finde en butik der har et stort udvalg, så man danner sig et overblik over hvilke kondomer der rent faktisk findes.

Det bedste kondom for dig, er nemlig nødvendigvis ikke det bedste kondom for andre. Her kommer 3 gode råd man bør have med i tankerne, når man skal vælge et kondom

  • Størrelsen er essentiel. De fleste kondomer kommer i en standardudgave, som vil passe til langt de fleste med penis. Men det betyder ikke at det som udgangspunkt vil passe til dig. Kig derfor på pakken med kondomer og undersøg hvilken størrelse det passer til og sammenlign det med din egen størrelse. Der findes kondomer i alle størrelser, og man vil med garanti altid kunne finde en størrelse der passer.
  • Kondomer kommer altid med en eller anden form for creme, også kendt som glidecreme. Dette kan både være indvendigt i kondomet, hvor penis vil være – men kan også være udvendigt. Undersøg først og fremmest om denne glidecreme er naturlig, dvs. at den ikke indeholder nogle forstyrrende substanser og find helst et kondom der bruger en vandbaseret glidecreme
  • Sex med kondom skal være sjovt! En sidste anbefaling som vi altid nævner, er at man finder et kondom som kan løfte følelsen af nydelse for begge partner. Og her vil man blive mødt med et hav af valgmuligheder. Man kan eksempelvis vælge et kondom som har en bestemt smag og derfor vil være sjovt at prøve af under oralsex. Men kondomer der har indbyggede riller, bølger eller knopper er bestemt også værd at prøve af.

Hvad syntes du om indlægget?

Efterlad et svar

Lovebuddy.dk