Bedste billige kondomer

Kondomer er en nødvendighed, hvis man ønsker et fuldkommen sikkert sexliv.

Men kondomer kommer i mange forskellige varianter fra mange forskellige fabrikanter. Så hvordan sikrer man sig, at man vælger den helt rigtige variant til den bedste mulige pris?

Læs mere om, hvordan kondomer kan bidrage til dit sexliv, de forskellige typer af kondomer, og hvilke billige kondomer, der er de bedste her.

 


Se de bedste forhandlere af kondomer her


 

 

Mange typer af prævention

Der findes efterhånden mange forskellige præventionsformer på markedet. Nogle typer af prævention indtager man i pilleform. Det gælder eksempelvis for p-piller og minipiller. Andre præventionsformer sidder i kroppen semipermanent over et stykke tid. Det gælder eksempelvis p-ringe, p-stave og spiraler. Men blandt alle de forskellige typer af prævention, der fås i dag, er kondomet stadig en af de mest udbredte. Det skyldes formentlig dels, at kondomer er relativt uforpligtende i den forstand, at det ikke kræver meget planlægning eller ”forarbejde,” som tilfældet er med mange andre præventionsformer, som kræver en lægerecept eller et besøg hos en gynækolog. Herudover er kondomer en relativt billig præventionsform, hvilket formentlig også er en del af forklaringen på præventionsformens udbredelse. Sidst men ikke mindst, må kondomet siget – sammen med femidomet – at være den sikreste af de præventionsformer, der findes på markedet.

Den sikreste præventionsform
Når kondomet sammen med femidomet kan karakteriseres som den sikreste præventionsform, skyldes det, at et kondom eller et femidom er den eneste type af prævention, der ikke alene beskytter mod graviditet, men også mod seksuelt overførte sygdomme. Det betyder, at du, når du bruger kondom ikke behøver at bekymre dig om at blive smittet med eksempelvis klamydia, gonoré eller HIV.

Udover at beskytte mod seksuelt overførte sygdomme, beskytter kondomer naturligvis også mod graviditet. Som udgangspunkt siger man, at kondomer – hvis de bruges rigtigt – er hele 97% sikre, når det kommer til at beskytte mod graviditet. I denne forbindelse er det vigtigt at pointere, at kondomer faktisk kommer med en udløbsdato. Denne dato fremgår af indpakningen, og det er vigtigt at den overholdes, da sikkerheden ved at bruge kondom mindskes efter kondomets udløbsdato. Når et kondom forlader fabrikken har det typisk mellem tre og fem års holdbarhed, og når det så købes hos en forhandler, kan man som udgangspunkt regne med mellem et og tre års holdbarhed. Derfor er der typisk og rigeligt med tid til at få brugt en pakke kondomer, når først man har købt den. Det er dog vigtigt at opbevare sine kondomer korrekt. Dels kan de bliver møre og beskadigede, hvis de udsættes for kraftigt sollys eller høj varme. Følger du disse råd, kan du sagtens regne med den holdbarhed, der står angivet på kondomets indpakning.

Du bør selvfølgelig også altid undgå, at kondomet på anden vis bliver beskadiget. Prikkes der hul eller går der hul i et kondom, er det naturligvis ikke sikkert at bruge. Derfor bør man som udgangspunkt lade kondomer blive i den pakning, de kommer i, når man køber dem og ellers være opmærksom på, at kondomet ikke beskadiges.

Hvem kan bruge de bedste billige kondomer?

I virkeligheden kan alle, der er seksuelt aktive, bruge kondom. Da kondomet er skabt til at påføre på en penis, er det naturligvis en forudsætning, at der indgår en mand i den seksuelle akt. Kondomet ejer sig i kraft af den ovenstående gennemgang af kondomets evne til at beskytte i særligt høj grad til personer, der ønsker at undgå at blive smittet med seksuelt overførte sygdomme. Derfor egner kondomer sig særligt til personer med skiftende partnere eller til par, hvor den ene eller begge parter lider af en sygdom, som kan smitte i forbindelse med sex. Kondomer kan også give mening for heteroseksuelle par, som af den ene eller den anden årsag har valgt, at kvinden ikke skal bruge anden form for prævention. Det kan eksempelvis være i tilfælde, hvor kvinden reagerer stærkt på de hormoner, mange af de øvrige præventionsformer indeholder.

 

I særligt høj grad rådes unge med skiftende partnere til at bruge kondom. Undersøgelser viser nemlig, at mange i den yngre aldersgruppe har tendens til at ”glemme” kondomet, hvilket gør, at seksuelt overførte sygdomme kan blive meget udbredte. Man har inden for de seneste snakket om deciderede epidemier af seksuelt overførte sygdomme – herunder især klamydia. Nogle seksuelle sygdomme kan heldigvis behandles, men andre kan man ikke slippe af med igen, når først man har fået dem. I alle tilfælde kan seksuelle sygdomme have alvorlige helbredsmæssige følger, som skal tages seriøst. Uanset hvad, er det at blive smittet med en seksuelt overført sygdom dog ikke noget, man skal ønske sig, hvorfor det er tilrådeligt at huske kondomet.

Mere end bare prævention

Selvom det primære formål med kondomer naturligvis er at beskytte mod graviditet og seksuelt overførte sygdomme, som det er beskrevet i det ovenstående, kan kondomer faktisk andet og mere end ”bare” at fungere som prævention. Mange har tendens til at se kondomer som en form for nødvendigt onde, hvilket formentlig er en del af forklaringen på, hvorfor så mange endnu har tendens til at ”glemme” kondomet i situationer, hvor de nok ellers burde at have brugt det.

 

Men kondomer kan altså andet end blot at beskytte. Kondomer fås nemlig i en lang række af forskellige varianter med forskellige egenskaber, som på forskellige vis kan bidrage til sexlivet. Sørger man for at lade kondomer være noget, der tilfører noget nyt til sexlivet frem for at tage noget væk fra det og prøve nye, spændende varianter, vil man også hurtigt finde en ny glæde ved præventionsformen.

Forskellige typer af kondomer

Har du før købt kondomer, eller har du blot skimmet udvalget, er det sikkert gået op for dig, at der er tale om en hel jungle af forskellige producenter og forskellige varianter med forskellige egenskaber. Har man ikke den store erfaring på området, kan det derfor nemt blive svært at vide, hvad man skal gå efter. Blandt de forskellige typer af kondomer, der fås på markedet, findes eksempelvis:

 

  • Kondomer med ekstra glidecreme
  • Ekstra stærke kondomer
  • Kondomer med riller
  • Ekstra tynde kondomer
  • Kondomer med smag
  • Kondomer med bedøvende creme
  • Kondomer med farve
  • Kondomer med stimulerende creme
  • Kondomer med knopper
  • Kondomer med riller og knopper

 

Her er slet ikke nævnt muligheden for at købe kondomer i forskellige størrelser, kondomer uden særligt indhold eller veganske kondomer. Med andre ord er det noget af et udvalg, man står over for, når man skal vælge en variant. Det kan være rart med valgmuligheder, men det store udvalg kan også gøre det svært at vide, hvilken variant man skal vælge – især hvis man ikke er så erfaren, når det kommer til køb og brug af kondomer. Det bedste tip er dog at læse en guide som denne, læse om den enkelte type af kondomer og dernæst prøve dig frem.

 

Som det fremgår af ovenstående liste, producerer nogle fabrikanter kondomer med egenskaber, som er tiltænkt at bidrage med ekstra nydelse. Både kondomer med stimulerende creme eller med riller eller knopper er skabt med henblik på at tilføre sexlivet noget ekstra. Derfor behøver kondomer som nævnt heller ikke være et nødvendigt onde, men kan være en oplevelse i sig selv for dig og din partner. Kondomer med bedøvende creme er tiltænkt ham, der ønsker sig at holde lidt længere under sex, og mange beskriver meget tilfredsstillende resultater med denne type af kondomer. Ekstra tynde kondomer har den egenskab, at følsomheden bliver større end ved andre typer af kondomer – en egenskab, som mange har tendens til at efterspørge. Mulighederne er således mange, og når det kommer til valg af kondomer, er der uden tvivl noget at komme efter for enhver smag.

Køb de bedste billige kondomer online

Men hvor køber man så kondomer henne? Måske har du allerede bidt mærke i, at kondomer typisk fås i de fleste helt almindelige supermarkeder. Her hænger de ofte tæt ved kassen. Men udvalget i et almindeligt supermarked er typisk ikke så stort, og nogle kan også føle, at det er pinligt eller akavet at skulle lægge en pakke kondomer på kassebåndet. Selvom der i praksis ikke er noget pinligt ved at dyrke sikker sex, kan nogle alligevel blive forlegne. Kan du nikke genkendende til denne følelse, kan det måske hjælpe dig at købe dine kondomer på et apotek i stedet, hvor køb af en sådan type måske er mere almindelige og hyppigt forekommende. Men vil du gerne helt undgå en sådan situation, kan du også vælge at købe kondomer online. Det vigtigste er, at du ikke lader din eventuelle forlegenhed forhindre dig i at beskytte dig tilstrækkeligt, når du har sex.

 

Fordele ved at købe de bedste billige kondomer online

I det hele taget er der mange fordele ved at købe kondomer online. Dels undgår du helt den akavede fornemmelse ved kassen i supermarkedet. Men på nettet fås kondomer også til en rigtig god pris, ligesom udvalget typisk er større – især hvis man vælger en af de specialiserede forhandlere, som har alt hvad man kan forestille sig, når det gælder kondomer. Der findes efterhånden en del af disse specialiserede forhandlere, som har gjort det til deres fornemmeste opgave at tilbyde et stort udvalg af kondomer til en god pris online. Derfor; køb kondom online, hvis du vil have billige kondomer og et stort udvalg.

 

Når du køber kondomer på nettet, sendes de af forhandleren i en diskret indpakning, hvoraf det ikke fremgår, hvilken type indhold den givne pakke indeholder. Du kan derfor roligt klikke alle de kondomer, du har brug for hjem via nettet og få dem sendt direkte til hoveddøren – meget nemmere bliver det ikke.

Det skal du kigge efter

Det kan være svært at sige noget generelt om, hvad man skal kigge efter, når man vælger og køber kondomer. I vid udstrækning er det nemlig et spørgsmål om smag og behag, og hvad der fungerer for den enkelte. Sex og sexliv er nemlig en enormt individuel og personlig ting, og det faktum, at en person synes om noget eller finder noget pirrende eller behageligt, er på ingen vis ensbetydende med, at en anden person også gør det. Derfor er det bedste råd i denne forbindelse muligvis også at prøve sig frem og prøve nogle af de forskellige varianter af, indtil man finder den helt rigtige type – præcis ligesom det gælder for andre aspekter af ens sexliv. Kondomer behøver som nævnt heldigvis ikke at være dyre, og nogle steder kan de endda købes enkeltvis, så du kan prøve flere forskellige typer uden at købe en hel pakke.

Tjek for skader

Alligevel er der naturligvis en række ting, der er gode at kigge efter, når du køber kondomer. Dels er udløbsdatoen som nævnt vigtig. Derfor er det vigtigt, at du tjekker udløbsdatoen, inden du køber kondomer, hvis du vælger at købe dem på apoteket, i supermarkedet eller i en anden fysisk butik. Dernæst bør du selvfølgelig sikre dig, at kondomet ikke er beskadiget allerede inden, du køber det. Til sidst er det en god idé at vælge kondomer fra anerkendte mærker. På den måde sikrer du dig, at du får kondomer af god kvalitet, hvor du kan vide dig sikker på sikkerheden og de materialer, der er brugt i produktionen. Er du i tvivl, så køb kondom mærker som f.eks. RFSU eller Durex, som begge er populære mærker, der er anerkendte for deres kvalitet.

Tjek størrelsen på de bedste billige kondomer

Desuden er det selvfølgelig vigtigt at kigge efter størrelsen på de bedste billige kondomer, du køber. Da menneskekroppe ser forskellige uden, findes der også kondomer skabt til forskellige kroppe. Der findes blandt andet både kondomer i størrelse large, x-large og xx-large, ligesom der findes kondomer i det, der i denne forbindelse kan betegnes som en størrelse small. Det er vigtigt, at man vælger en størrelse, der passer, da en forkert størrelse dels kan mindske sikkerheden og dels kan medføre ubehag ved brug. Sidst men ikke mindst, bør du huske at tage hensyn til eventuelle allergier hos dig selv eller din partner, når du køber kondomer. Nogle lider eksempelvis af latexallergi og skal derfor vælge kondomer uden latex. Det er dog relativt problemfrit at finde. Med andre ord findes der kondomer til alle, der kunne have brug for kondomer, og der er således ikke nogen undskyldning for at springe kondomet over, næste gang du har sex.

Hvad syntes du om indlægget?

Efterlad et svar

Lovebuddy.dk