5 ting du ikke vidste om kondomer

Er du nysgerrig på, hvad det egentlig er, der gør kondomerne til en af vores foretrukne former for prævention? Hos Sinful har vi lavet den ultimative guide til kondomer, der giver dig svaret på alt, hvad du kunne have lyst til at vide omkring kondomer. Her i artiklen får du en lille smagsprøve på 5 ting, du måske ikke vidste om kondomer.

1. Kondomer af dyretarme

I gamle dage, inden man havde fundet ud af, hvordan man lavede kondomer af latex som vi kender dem idag, brugte man i stedet dyretarme som kondomer. De mest populære varianter af kondomer var dem, der var lavet af fåretarme, gedetarme eller kvægtarme, som kunne bruges som et beskyttende værn, når man skulle have sex.

Dengang var det typisk slagteren, som sørgede for, at man kunne købe kondomer. Det var nemlig ham, der var vant til at håndtere dyretarmene, hvorfor han også kunne finde ud af at lave dem om til kondomer.

2. Kondomet har ikke altid været lovligt i Danmark

Vidste du godt, at det faktisk ikke altid har været lovligt at bruge kondom som prævention i Danmark?

Det var først i 1880’erne, at kondomerne blev lovliggjort i Danmark. Inden da var det ulovligt både at sælge og at bruge kondomer. Blev det opdaget kunne man faktisk risikere at få en bøde!

3. Så mange bruger kondom i Danmark

Vidste du, at det faktisk kun er ca. 17%, der rent faktisk bruger kondom i Danmark? Et ret lavt tal, når man tænker på, at kondomet er den eneste præventionsform, der kan sikre en både mod uønsket graviditet og mod seksuelt overførte sygdomme som eksempelvis HIV og AIDS.

En undersøgelse lavet af svenske RFSU i 2016 viser, at op mod 36% af danskerne faktisk slet ikke bruger prævention, når de har sex. Den mest populære præventionsform blandt danskerne er gruppen med P-piller, P-stav, minipiller og P-ring.

4. En af de sikreste præventionsformer

Kondomet kan bryste sig af at være en af de absolut sikreste præventionsformer på markedet. Med en sikkerhed på hele 97% er det ikke mange, der oplever at blive gravide, når de dyrker sex med kondom. De sidste 3% usikkerhed stammer faktisk som ofte i en fejl, man selv er skyld i, fremfor en fejl i produktet. Mange har nemlig en tendens til at være lidt for voldsomme, når de forsøger at åbne kondompakken. Her må man nemlig ikke bruge hverken tænder eller lange negle til at få foliepakken op, da det kan rive et lille bitte hul i kondomet, og så kan sæden løbe ud.

5. Kondomer testes grundigt

Inden kondomerne bliver sat til salg på webshops og i butikker, er de gået gennem en længere process af forskellige tests, der skal sikre, at de er i tip top stand. Ifølge EU skal et kondom kunne fyldes med 18 liter luft, uden at briste.

Derfor tester man altid et kondom fra et parti for at sikre, at det overholder dette krav. Derudover bliver kondomerne skannet elektronisk for at sikre, at der ikke er huller eller andre bristninger i dem, inden der bliver tilført glidecreme, og de bliver pakket og forseglet i folie.

Hvad syntes du om indlægget?

Efterlad et svar

Lovebuddy.dk