10 regler for afslappet dating alle kvinder bør kende

Dating kan foregå på mange måder. Som regel vil måden man dater på være afhængig af formålet med datingen. Mens nogle dater for på sigt at finde et fast, romantisk forhold, dater andre med en anelse mere afslappet agenda, som mest handler det om at hygge sig og have det sjovt uden nødvendigvis at have nogen forhåbninger om at skabe en længerevarende relation.

Kan du relatere til dette? Så er det vigtigt at kende de uskrevne regler for afslappet dating, som kan gør din datingoplevelse både bedre og mere komplikationsfri. I denne guide får du 10 grundlæggende regler for afslappet dating, som alle kvinder bør kende.

1. Vær sikker på, at alle parter forstår situationens omstændigheder

Hvis du ikke dater for at finde et seriøst, længerevarende forhold, er det vigtigt, at personen eller personerne, du dater, er klar over det. Gør det klart fra begyndelsen, hvad dine intentioner er, så der ikke opstår tvivl eller misforståelser. Det giver personen eller personerne, du dater, mulighed for at takke nej til relationen eller for at tænke sig om og bestemme sig for, om de alligevel er interesserede.

Der er mange måder at bringe omstændighederne på banen på, men det vigtigste er bare, at du får det sagt tidligt – helst på en måde, der giver mening i forhold til situationen.

2. Respekt er stadig vigtigt

Selvom afslappet dating som hovedregel er karakteriseret ved, at man ikke søger at indlede et seriøst forhold med personen eller personerne, man dater, er der unægteligt stadig tale om en relation til et andet menneske – blot en relation af en anden afart. I den forbindelse er det vigtigt at huske, at respekt er en helt essentiel faktor i en hvilken som helst relation – uanset om den er af den mere afslappede eller den mere seriøst type, eller om den befinder sig et sted derimellem.

Det betyder, at du naturligvis stadig skal behandle den person, du indleder en relation til med samme mængde respekt, som du ville behandle en hvilken som helst anden person. Det betyder samtidig, at du også kan og bør forvente den samme mængde respekt igen.

3. Gør præcis hvad du har lyst til

At være i et fast, romantisk forhold betyder i mange tilfælde også, at man i et vist omfang må gå på kompromis og tilpasse sig sin partner. Selvom de fleste formentlig vil være enige i, at der er mange fordele ved at være i et fast forhold, kræver en meningsfuld relation også en del arbejde og ikke mindst tid, hvis man ønsker at få det hele til at fungere. Dette ”slipper du for,” når du dyrker dating på et mere afslappet plan, hvilket for nogen kan være en bedre og mere behagelig måde at have en relation til et andet menneske på. For andre kan det ganske enkelt være et problem at finde tid til et fast forhold, hvorfor en mere afslappet tilgang til dating kan være den rette nu og her.

I forbindelse med afslappet dating kan du i højere grad komme og gå, som du ønsker det uden at føle noget større ansvar – i hvert fald, når du har informeret personen eller personerne, du dater om omstændighederne.

Casual dating kvinden

4. Spil gerne på flere heste

I et fast, romantisk forhold af den ”klassiske” monogame type er det et absolut no-go at ”spille på flere heste” – det vil sige at have et intimt romantisk eller erotisk forhold til flere personer på samme tid. Denne regel gælder dog ikke, når du har en mere afslappet tilgang til dating, og din eller dine partnere har det samme.

Selvom du naturligvis godt kan ”nøjes” med at date en enkelt person mere afslappet, er en af de helt centrale fordele ved afslappet dating, at du får muligheden for at have flere relationer på samme tid, fordi du ikke er bundet eller begrænset af traditionelle standarder for romantiske forhold. Så vær ikke bange for at udforske dine muligheder og at have det sjovt med det undervejs. Mangler du inspiration til erotisk dating, kan du læse vores guide til sexdating her.

5. Ingen ejerskabsfornemmelser

Som det fremgår af ovenstående kommer den afslappede tilgang til dating med en række fordele, som de fleste uden tvivl vil kunne finde anledning til at nyde godt af. Men disse fordele kommer også med en række betingelser, som du personligt må kunne opfylde for at få glæde af denne måde at date på. Eksempelvis må du være i stand til at have det helt okay med det, hvis en af dine afslappede dates pludselig dukker op på de sociale medier i selskab med andre romantiske eller erotiske partnere.

Det vil sige, at du må være i stand til ingen ejerskabsfornemmelser at føle over de personer, du dater og være indforstået med, at hvis du skal have glæde af den afslappede tilgang til dating, så må din eller dine partnere naturligvis også have lov til det samme. Det samme gælder naturligvis den anden vej rundt. Den person eller de personer du dater må ligeledes være i stand til ikke at opbygge nogen former for ejerskabsfornemmelser. Begynder du at mærke, at sådanne følelser kommer i spil, er det vigtigt, at du lukker relationen ned med det samme, hvis du ønsker at fortsætte med din afslappede dating.

6. Lav ikke fremtidsplaner ud over et par enkelte dage

En relation til en person du dater på et afslappet plan og til en person, du er i et klassisk romantisk forhold med vil adskille sig fra hinanden på en række forskellige punkter. Et af dem er måden, hvorpå du laver planer med vedkommende på. Har du lyst til at mødes med din afslappede date i weekenden, er det helt acceptabelt at lave planer et par dage i forvejen, men aldrig mere end det. Begynder du at planlægge ind i næste uger eller måske endda flere uger frem, begynder grænsen til en mere alvorlig og kæresteagtig relation at blive overskredet.

Når man dater afslappet er det vigtigt at være i stand til at være i øjeblikket og nyde det, fordi man ikke ved, om der kommer flere øjeblikke i selskab med den givne person – måske møder vedkommende en anden i morgen, som de har lyst til at date mere seriøst.

Casual dating manden

7. Fokuser på andre ting i dit liv

Sørg for at udnytte den tid, du bruger på ikke at være i et fast forhold. Brug den ekstra energi på at fokusere på arbejdet, studierne eller noget andet vigtigt i dit liv, som du ikke ville have tid til at dyrke i samme grad, hvis du var i et fast forhold, som krævede mere tid og energi fra din side.

8. Personlige tjenester er et no-go

Det er vigtigt hele tiden at være bevidst om, hvor grænserne går, når man dater en person på et afslappet plan og ikke ønsker, at relationen skal udvikle sig til noget seriøst. Eksempelvis er det et no-go at bede hinanden om tjenester af personlig karakter. Bed eksempelvis ikke en afslappet date om at passe din kat, mens du er bortrejst eller lignende, da dette hurtigt vil udvande grænserne i jeres relation til hinanden. Husk på, at en af fordelene, men også en af præmisserne, for at kunne have en afslappet tilgang til dating, er at man ikke har gensidige personlige forventninger til hinanden af denne type.

9. Præsenter dem ikke for dine venner

Et andet punkt hvor grænserne nemt kan overskrides er, når du præsenterer din afslappede relation for omverdenen. Generelt er det en god idé at holde din relation til afslappede dates så personligt som muligt og undgår at dele ud af informationer til andre eller måske endda at introducere din afslappede date for dine venner.

Dermed ikke sagt, at du ikke kan fortælle dine nærmeste om, hvad du oplever, men vær forsigtig med, hvordan du omtaler dine relationer og tag eksempelvis aldrig en afslappet date med som en ”plus one” til et selskab, hvor vedkommende ville kunne forventes at skulle interagere med din familie eller dine nære venner. På den måde udviskes grænserne nemt, hvilket kan gå ud over en eller god – og afslappet – relation.

10. Afslut det som voksne

Det at se en person på et afslappet plan og have en afslappet relation til et andet menneske i denne kontekst, indebærer som hovedregel også, at relationen ikke er langsigtet. Det betyder også, at den må slutte før eller siden. Når du mærker, at du ikke længere har lyst til at bygge videre på eller dyrke en relation til en given person, er der groft sagt to ting, du kan vælge at gøre: 1) Du kan stoppe med at spørge dem, om de vil lave ting i selskab med dig og håbe på, at relationen med tiden glider ud i sandet, eller 2) fortælle vedkommende, hvordan du har det og være ærlig om dine følelser. Oftest vil den sidste mulighed være den mest respektfulde og også den, der afslutter jeres relation på den pæneste og mest voksne vis.

Afskeden eller afslutningen er en uundgåelig del af afslappet dating, så det er en god idé allerede, når du kaster dig ud i denne form for dating at overveje, hvordan du vil gribe den an.

Hvad syntes du om indlægget?

Efterlad et svar

Lovebuddy.dk